Danmark er blevet et land af hobby-investorer. En gang var investeringer kun noget man associerede med mænd i habitter og store biler og generelt folk, der nærmest ikke kunne andet end at tale om penge og tørre tal. Men i dag er situationen helt anderledes. Den helt særlige økonomiske situation, som landet befinder sig i, og som man efterhånden har befundet sig i længe, har ganske enkelt skabt noget så sjældent som minusrenter.

Renten er nu så lav i Danmark, at det koster penge at have penge i banken. Det har fået mange danskere op af sofaen og hen til computeren for at finde nye løsninger på deres privatopsparing. Når det ikke længere kan betale sig at have et indestående i banken, så kan man lige så godt hive den ud, og se om de kan yngle et andet sted. I den forbindelse har mange danskere fået øjnene op for kryptovaluta og især for den famøse Bitcoin. Men kan man overhovedet malke den efterhånden voldsomt dyre Bitcoin? Ja, lyder svaret fra visse eksperter. Det handler bare om, hvordan man griber det an.

Lad softwaren gøre det hårde arbejde

Mange danske Bitcoin-købere har et forholdsvis begrænset kendskab til kryptovalutaer og investeringer generelt. De springer ud i det, da der er et eventyr forbundet med det, og fordi de tænker, at de kan blive en del af endnu et vildt opsving á la det, man har været vidne til indenfor bare det seneste år. De færreste tænker på, at der faktisk udarbejdes systemer og software, som kan håndtere og analysere kryptovaluta-markedet langt bedre end mennesker. Et af de software programmer hedder bitcoin profit, som håndterer investeringen i Bitcoins på en helt anden og mere systematisk måde, end Hr. og Fru Danmark vil kunne gøre. Og der er i den forbindelse tale om en lidt anden tilgang til Bitcoin-investeringen som et almindeligt menneske ikke ville kunne magte på egen hånd. Denne tilgang kaldes automatisk handel, som netop er grundkernen i Bitcoin Profit.

Hvorfor er automatisk trading god i forbindelse med kryptovaluta?

De fleste danskere, som har stiftet bekendtskab med kryptovaluta, har valgt at købe kryptovalutaen og gemme den som en langsigtet investering. De fleste er hoppet på Bitcoinen inden for det seneste år, hvor den digitale valuta allerede var relativt høj set i forhold til for blot få år siden. Så man kan have sin tvivl om Bitcoins overhovedet kan stige meget mere. Netop det spørgsmål er ikke af synderlig vigtig betydning, når man benytter sig af automatisk handel. Her består investeringshemmeligheden netop i at lukrere på kryptovalutaens volatilitet. Med andre ord udnytter man, at Bitcoinen er en valuta med ekstremt store udsving inden for relativt korte perioder. Den automatiske handel forudser isolerede svingninger i Bitcoin-kursen og slår til, når den har ramt et lavpunkt for så at sælge igen, når den inden for kort tid igen rammer et nyt højdepunkt. Dermed tjener man penge på selve udsvinget og er ikke afhængig af et langsigtet opsving over flere måneder eller år.

Er det sikkert at handle med Bitcoins?

Der er ingen tvivl om, at Bitcoin er steget voldsomt, siden den blev lanceret tilbage i 2009. I 2010 kostede en Bitcoin kun omkring 0,02 øre, mens en Bitcoin i dag sælges til over 350.000 kroner. Undervejs har den taget nogle gevaldige op- og nedture, og der er ingen tvivl om, at nogen har brændt fingrene, fordi de i ren bekymring har solgt deres Bitcoins efter et stort fald, hvor de eventuelt har frygtet et endnu større fald efterfølgende. Så at handle med Bitcoins har for nogle været en bitter erfaring. Men med automatisk handel overlader man tænkningen til data og software, der i langt højere grad har øje for detaljen. Netop detaljerne kan man nemt overse som menneske, og hvad lang vigtigere er: automatisk handel går ikke i panik. Investeringen er netop baseret på indbyggede kalkuleringer om kraftige fald og stigninger, og det er netop der, at den automatiske handel skaber profitten. Malware og andre former for virus skal man ikke bekymre sig om, da den automatiske handelsrobot ikke foretager investeringerne fra din egen computer.

Hvor meget skal man investere?

Som hovedregel skal man kun investere det, man samtidig kan tåle at miste. Ingen investering er sikker, så man skal aldrig sætte alt på en hest og håbe på det bedste. Man kan snildt begynde lavt og se processen an for derefter eventuelt at opskalere i fremtiden. På den måde kan man få syn for sagen, lære mere om selve Bitcoins og blive mere rutineret i hele proceduren omkring automatisk handel.