Sponseret

I modsætning til tidligere turneringer er FIFA World Cup 2022 i Qatar en vinterbegivenhed, hvilket vil være en ny oplevelse for fansene. Fanzoner i byerne skal opvarmes, og for nogle fans vil det være svært at få ferie, som de normalt har under sommerturneringer.

Langt de fleste fodboldentusiaster vil se kampene hjemmefra. Afhængigt af dit land kan du dog se VM-kampe gratis på tv-netværk eller betalingskanaler. De fleste af dem har kampe i standard- eller HD-kvalitet. Men hvis du ønsker maksimal 4k-kvalitet, kan du finde det hos nogle streamingudbydere. Her er fem tips til at se VM i fodbold på dit tv.

Brug en VPN-tjeneste til at få adgang til gratis streams

Nogle lande har gratis transmissioner af alle de VM-kampe, der begynder den 20. november. Du kan f.eks. se kampene på BBC og ITV i Storbritannien og på BBC iPlayer og ITV hub via din pc eller mobiltelefon. Kroatien har ligeledes det nationale tv-selskab HTV og dets HRTi-platform, der sender kampene.

Hvis du bruger en VPN-tjeneste af høj kvalitet, kan du registrere dig på disse platforme og se kampe i høj kvalitet med gode eksperter i studiet og på banen.

Udnyt de sociale medier og live resultater

At se spil på pc har flere fordele. Du kan åbne streams på sociale medier og deltage i livlige diskussioner om kampene. Hvis du kan lide sportsvæddemål, kan du åbne live resultater op ved siden af spilvinduet og følge andre kampe. At have interaktive resultater vil hjælpe dig, hvis du har placeret en 0 rigtige kupon hos Unibet eller yderligere væddemål fra et væld af markeder for fodboldkampe.

Find en 4K-udbyder

HD- og FullHD-kvaliteten er god nok til de fleste fans. Der er dog ingen tvivl om, at 4K-visuel oplevelse er en væsentlig opgradering. Et par internationale streamingtjenester har bekræftet, at spillene vil være i 4K-opløsning på deres platforme. Du kan bruge VPN til at få adgang til Fox Sports App eller Fox-streams på Fubo TV, YouTube TV og andre udbydere i USA.

En anden udbyder med 4k-udsendelser er Showmax Pro, en afrikansk baseret streamingtjeneste, der er tilgængelig i lande som Nigeria, Ghana, Botswana, Sydafrika, Uganda og andre. Du kan få adgang til Showmax Pro med VPN eller en Proxy-tjeneste.

Find andre gratis streams

Vi har talt om gratis streaming i Storbritannien, men du kan også få adgang til streams fra andre lande med den rigtige IP-adresse. F.eks. vil Australien have live-streams af kampene på SBS, og Frankrig vil sende dem på TF1.

To udbydere har rettigheder i Tyskland; du kan finde streams fra ARD og ZDF. Mediaset Espana er rettighedshaver i Spanien.

Piratkopiering er stadig meget aktiv, og kyndige brugere kan finde ulovlige streams. Vi anbefaler ikke sådanne streams, da de ledsages af overdrevne og aggressive pop-up vinduer, reklamer og ofte malware. Heldigvis er der tilgængelige lovlige gratis streams.

Få optisk fiber

Streaming i 4K kræver ca. 90 MB pr. minut, og du skal bruge en bredbåndsnetværksforbindelse af høj kvalitet for at se kampe uden problemer;den bedste løsning til streamingtjenester med høj båndbredde er optisk fiberinternet. Hvis det ikke er tilgængeligt, er kabelinternet det næstbedste. Fjerntliggende områder kan have mobile bredbåndsløsninger baseret på 4K- og 5K-netværk, hvilket kan være nok til 2K-streaming. Mobil netværk har dog ikke konsistens, og du kan lejlighedsvis opleve forsinkelse eller loading-skærme.

For at kunne se streams i høj kvalitet via din pc skal du have mindst 50 Mbps, men hurtigere er naturligvis bedre. En anden vigtig netværksfunktion, der er relevant for streams, er lav latenstid. Optisk internet har næsten ingen latenstid, mens mobilt bredbånd kan have notorisk dårlig latenstid, hvilket kan ødelægge seeroplevelsen i de mest uheldige øjeblikke.

Qatar vil være vært for 32 hold, og 64 kampe vil blive spillet på otte nye stadioner. Frankrig er forsvarende mester, og der er seriøse kandidater til tronen som Argentina, Brasilien, Belgien, Belgien, Spanien og 2018-finalisterne Kroatien. Du kan streame kampene på din pc, og den sidste kamp er sat til den 18. december.